Google Seo Blog

Domain Nedir?

Domain Nedir?

Domain, bir IP adresinin karşılığı olan basitleştirilmiş ve ezberlenmesi kolay olan web site adresleridir. Her web sitenin ayrı bir IP adresi olabileceği gibi bir IP adresi üzerine birden fazla domain adı kayıt edilebilir. Yani bir web sunucusu üzerinde birden fazla web sitesi bulunabilir de denebilir.

FTP Nedir?

FTP Nedir?

FTP (File Transfer Protocol), 1970 yılında bir MIT Üniversitesi öğrencisi olan Abhay Bhushan tarafından geliştirildi. TCP/IP yapısı üzerine inşa edilen FTP , bir ağ yapısı içerisindeki bilgisayarların belirli kurallar çerçevesinde etkileşim olur.Ön tanımlı FTP port 21 ve FTPs ise 990 portunu kullanır.

CSS Nedir?

CSS Nedir?

HTML’in geliştirilmesine katkı sağlayan ve İsviçre'deki CERN Araştırma Enstitüsünde bir fizikçi olarak çalışan “Tim Berners-Lee”nin önderliğini yaptığı “World Wide Web Consortium (W3C)” adındaki bir organizasyon içerisindeki “CSS Working Group” tarafından geliştiriliyor.

   

Web Hosting Nedir?

Web Hosting Nedir?

Web tasarım içeriklerinin internet kullanıcıları tarafından görünür bir hale gelebilmesi için bu içeriklerin (kodlar, dosyalar, resimler, fotoğraflar, vb.) bir sunucu (bilgisayar birimi) tarafından barındırılıyor olması gerekmektedir. Tabii ki her sunucu aynı donanıma sahip değildir, bunu belirleyen en önemli faktörler web sitenin anlık olarak ne kadar kullanıcıya hizmet vereceği, beklenen dosya boyutlarının toplamının ne kadar olabileceği gibi durumlardır.

DDoS Nedir?

DDoS Nedir?

“Distributed Denial of Service” (DDoS), internet üzerindeki sunucuları, servisleri ve çevrimiçi hizmet vermeye çalışan birçok bilgisayarın yapıyor olduğu işlemleri yavaşlatmak, hatta sistemlerin çalışmasını durdurmak için kişi ve kurumlara maddi zarar vermeye odaklı bir siber saldırı yöntemidir.İnternet üzerinde bir zararlı yazılımın yayılmasını sağlamak amacıyla internete bağlı her türlü cihazın “zombi”leştirilme yöntemi ile bir siber silaha dönüştürülmesi sağlanır.

Javascript Nedir?

Javascript Nedir?

avascript, Netscape’in kendi web tarayıcısındaki Java desteğinden dolayı bu isme sahiptir fakat başka bir açıdan da bakmak gerekiyor. Livescript’in ortaya çıktığı yıllarda Java programlama dili popüler olduğundan dolayı Livescript’in imajını bir üst seviyeye çıkarmak için biz buna artık Javascript diyelim denmiştir. Tabii ki uzun bir zaman sonra Javascript Java’dan bile daha popüler bir programlama dili haline gelmiş ama adında bir değişiklik yapılmamıştır.

   

MySQL Nedir?

MySQL Nedir?

1994 yılında MySQL AB adındaki bir İsviçreli bir şirket tarafından geliştirilmiştir. 2008 yılına gelindiğinde ise bir Amerikan şirketi olan Sun Microsystems MySQL AB’yi satın aldı. Bu olayın yaşanmasından 2 yıl geçtiğinde ise Sun Microsystems, Oracle şirketi bünyesine dahil edildi ve artık MySQL bir Oracle parçası oldu.

Ping Nedir?

Ping Nedir?

Ping, OSI (Open System Interconnection) modeli ağ katmanında görev yapan ICMP protokolü içerisindeki “echo request” ve “echo reply” tiplerindeki paketler gerçekleştirilen ve temel amacının bağlantı kontrolü ve bağlantı hızı tespiti olduğu bir yapıdır. Tabii ki temel amaçlarının yanında iki bilgisayar arasındaki hop sayısının da tespitini yapmak için kullanılır.

URL Nedir?

URL Nedir?

URL (Uniform Resource Locators), web üzerindeki bir kaynağa nokta atışı bir şekilde ulaşabilmemizi sağlayan bir mekanizmadır. URL; kullanıcı adı, parola, alt domain, domain, dosya dizini, GET parametreleri, anchor (bağlayıcı) ve port bölümlerinden oluşur.Her şeye detaylı olarak bakmadan önce bir konuya değinmek gerek.