google reklam adana

Domain, bir IP adresinin karşılığı olan basitleştirilmiş ve ezberlenmesi kolay olan web site adresleridir. Her web sitenin ayrı bir IP adresi olabileceği gibi bir IP adresi üzerine birden fazla domain adı kayıt edilebilir. Yani bir web sunucusu üzerinde birden fazla web sitesi bulunabilir de denebilir.

Bir web sitesini ziyaret etmek istediğinizde nefkin.com gibi bir sözcük yazmak ne kadar kolay değil mi? Peki, bu sözcüğe ne deniliyor? Bu konuyu daha rahat anlayabilmek için ilk önce bir web tasarımın kullanıcılar tarafından nasıl erişilebilir olduğundan bahsetmek gerek. Web siteler, web servisler tarafından web içeriğinin kullanıcılara servis edilmesi ile karşımıza gelir. Peki, bu servislerin bulunduğu sunucu bilgisayarlarına nasıl erişim sağlayabiliyoruz? Tabii ki de bu bilgisayara erişim sağlayabilmemiz için IP (Internet Protocol) adresleri devreye giriyor. Bir dakika… “Ben bir web sitesini ziyaret etmek istediğimde IP adresi yazmıyorum ki.”, diye söyleniyor olduğunuzu duyar gibiyim. İşte burada devreye domain sistemi ya da daha doğru ve genel bir ifade ile DNS (Domain Name System) giriyor. DNS’e bu yazıda detaylı olarak değinmeyeğim fakat eğer DNS ile ilgili birçok sorunuz var ise aşağıdaki bağlantıdan “DNS Nedir” yazımıza ulaşabilirsiniz.

Eeeee, eğer IP adresiyle zaten bir web sitesini ziyaret ediyorsunuz domaine ne gerek var dostum diyor olabilirsiniz, peki bir düşünün günlük hayatta kaç farklı web sitesini ziyaret ediyorsunuz ve eğer bu web sitelerin domainleri olmasaydı telefon numarası ezberler gibi kaç farklı IP adresini aklınızda tutmanız gerekirdi? Evet, çok fazla değil mi?