Google Ads Reklamları ile işinizi büyütün


google reklam adana

Bütçenizi Boşa Harcamayın - % 50 Daha Fazla Dönüşüm İmkanı

Kendi Panelinizi Kendiniz Yönetin ! Ödemelerinizi Direk Google'a Kendiniz Yapın !

Google Reklamlarınız ile ilgili tüm ayarları en ince ayrıntısına kadar firmanıza uygun şekilde yapıyoruz size teslim ediyoruz . Tüm kontrolü size bırakıyoruz . Yapmanız gereken tek şey ödeme yapmak ve kampanyaları durdurmak ve aktif yapmak başka hiç bir ayar yapmadan reklamlarınızı yayınlıyorsunuz ...

google ads paneli

Tıklama Oranı (TO)
Tıklama oranı, Google Ads reklam verme sürecinde bir reklamın elde ettiği görüntülenme sayısına kıyasla elde ettiği tıklama sayısına karşılık gelir. Daha yüksek bir TO, arama amacına uyan ve alakalı anahtar kelimeleri hedefleyen kaliteli bir reklamı belirtir. Kaliteyi, belirli bir kitlenin aramalarına yanıt verme ve alakalı anahtar kelimeleri hedefleme yeteneğini temsil eder.

Dönüşüm Oranı
Dönüşüm oranı, telefon aramaları, alışveriş tamamlama, form doldurma sayısı gibi bir açılış sayfasına yapılan toplam ziyaret sayısının yüzdesi olarak tanımlanır. Başka bir deyişle, bir açılış sayfası ne kadar akışkan bir deneyim sunar ve ilişkili olduğu reklamda sunulan teklife uygun olarak etkileşim alırsa, dönüşüm oranı da o kadar yüksek olur.

Kalite Puanı
Kalite puanı, Google Ads reklam verme süresince en çok üzerinde çalışma yapacağınız konudur. Reklam kalitesini düzenlemek için Google, Kalite puanı adı verilen küçük bir özellik kullanır. Kalite Puanı, reklamınızın Google’ın gözünde ne kadar değerli olduğunu anlamanıza yardımcı olur. Google Adwords kalite puanınızı etkileyen faktörler aşağıda belirtilmiştir:

Tıklama oranı (TO),
Reklam grubuyla anahtar kelime alaka düzeyi,
Açılış sayfası kalitesi,
Reklam metninizin kalitesi ve alaka düzeyi,
Reklam hesabı geçmişiniz.

Bu, öncelikle reklamınızın TO’su, anahtar kelime alaka düzeyi ve açılış sayfanızın kalitesine bağlı olarak Google’ın reklamınızın kullanıcıyla ne kadar alakalı ve yararlı olduğunu belirlemek için kullandığı bir metriktir. Kalite Puanınız ne kadar yüksekse, yüksek Kalite Puanı anahtar kelimeleri size para kazandıracak ve size daha iyi reklam sıralamaları kazandıracaktır.

Google Ads Teklif Stratejileri
Google Ads reklam verme kampanyanızı kurgulamadan önce bilmeniz gereken çeşitli parametreler ve stratejiler vardır. Google Adwords için ne kadar para ödemek istediğinizi ayarlamanız önemlidir. Paranızla aşırıya kaçmak işletmenizin sağlığı için ölümcül olabilir. Daha az harcama yapmak, Google Adwords’den kazanabileceğinizden daha az para kazandığınız anlamına gelebilir.

Bir reklamın maliyetinin reklamverene tıklama başına (TBM) veya bin gösterim başına (BGBM) veya görüntüleme başına maliyet (GBM) ile faturalandırıldığı ödeme modeline dayanır. Google Ads teklif stratejileri ile reklam bütçenizi hesaplamak için ihtiyaç duyabileceğiniz tüm teklif türlerini aşağıda açıkladık.

Tıklama Başına Maliyet (TBM)
Tıklama başına maliyet veya TBM, reklamverenin reklamındaki her tıklama için ödeme yaptığı bir reklamcılık modelini ifade eder. TBM’niz anahtar kelimelerinizin rekabet gücüne, maksimum tekliflerinize ve kalite puanlarınıza göre belirlenir. AdWords’de ortalama tıklama başına maliyet, anahtar kelimeye ve sektöre göre değişir. Gerçek TBM’niz maksimum teklifinizden düşük olabilir, ancak olası satışları elde etmek için ne kadar ödemek istediğinize ilişkin limit olarak maksimum teklifinizi belirleyebilirsiniz. Google Ads, tekliflerinizi takip etmek için size çeşitli TBM türleri sunar, böylece paranızı kolayca yönetebilirsiniz.

1- Hedef EBM:
Hedef edinme başına maliyet, önceki davranışa göre maksimum dönüşüm elde etmek için tekliflerinizi optimize eder.
Hedef EBM türünü kullanabilmek için zaten bazı dönüşümler yapmış olmanız gerektiğini bilin. 30 gün içinde 30’dan fazla dönüşüm elde ettiğinizde, bu türü, edinme teklifinizi daha da optimize etmek için kullanabilirsiniz.

2- Hedef ROAS:
ROAS, reklam harcamalarının getirisidir. Bu, reklamlara harcadığınız ücret için elde ettiğiniz ortalama gelirdir. Bu strateji, hedefinize daha yakın maksimum ROAS elde etmenize yardımcı olacaktır. En fazla satışı elde etmek, bu reklamın ana odağı değildir. Hedef ROAS hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için Google’in Hedef ROAF teklifi hakkındaki makalesini inceleyebilirsiniz.

2- Hedef ROAS:
ROAS, reklam harcamalarının getirisidir. Bu, reklamlara harcadığınız ücret için elde ettiğiniz ortalama gelirdir. Bu strateji, hedefinize daha yakın maksimum ROAS elde etmenize yardımcı olacaktır. En fazla satışı elde etmek, bu reklamın ana odağı değildir.

3- Tıklamaları En Üst Düzeye Çıkarın:
Google Adwords tıklamaları en üst düzeye çıkarın türü, adından da anlaşılacağı üzere Google, en fazla tıklamayı almak için teklifinizi optimize eder. Zaten sizin için çalışan bir dönüşüm huniniz varsa idealdir.

4- Dönüşümleri En Üst Düzeye Çıkarın:
Dönüşümleri en üst düzeye çıkarın türünde Google, tekliflerinizi en fazla dönüşümü elde etmek için optimize edecektir. Bunu yalnızca büyük bir bütçeniz varsa kullanın. Google, tıklamalar konusunda en fazla dönüşümü elde etmek için maliyetlerinizi doğrudan artıracaktır.

5- Hedef Arama Sayfası Konumu:
Arama sayfasının üst kısmı en fazla tıklamayı alacağınızı garanti etmese de, reklamınıza maksimum görünürlük sağladığından emin olabilirsiniz. Bu teklif stratejisi, Google arama sonuçlarının en üstünde yer almak için tekliflerinizi optimize eder. Kalite puanınızı optimize edin ve ardından en iyi sonuçları almak için bu teklifi kullanın.

6- Hedef Geçiş Payı:
Teklife ve kalite puanına bağlı olarak, birden çok reklamveren reklamlarıyla en üst sırada yer almak için neredeyse her zaman rekabet eder. Hedef geçiş payı teklif stratejisi, kaç kez geçmek istediğiniz rakibi seçmenize izin verecektir. Google daha sonra size sonuçları vermek için teklifi buna göre ayarlayacaktır.

7- Geliştirilmiş TBM:
Geliştirilmiş TBM teklif türü, Google’ın teklifi önceki davranışa göre değiştirdiği dönüşüm odaklı bir stratejidir. Bunun için Dönüşüm İzleme’yi etkinleştirdiğinizden emin olun (bununla ilgili makalenin ilerleyen bölümlerinde daha fazla bilgi bulacaksınız).

Google’ın izleme çerezi tarafından depolanan geçmiş verilere bağlı olarak tekliflerinizi otomatik olarak artırır veya azaltır. Size dönüşüm sağlama olasılığı daha yüksek olan tıklamalar daha yüksek bir teklif alır (%30’a kadar) ve olası olmayan tıklamalar düşük teklif alır.

8- Manuel TBM:
Manuel TBM, adından da anlaşılacağı gibi, bu, kampanyalar için kendi tekliflerinizi belirlemenize olanak tanır. Bu teklif türü, reklam kampanyalarınız üzerinde size en fazla kontrolü sağlayan teklif stratejisidir.

Temel olarak, Google varsayılan reklam grubu teklifini alır ve tüm anahtar kelimelere uygular. Elbette manuel olarak her zaman girebilir ve anahtar kelime düzeyinde teklifleri değiştirebilirsiniz. Çoğu durumda tercih etmeniz gereken strateji budur, çünkü bu size reklamlarınız üzerinde en fazla kontrolü sağlar. Ancak, iyi sonuçlar görmüyorsanız, diğer stratejileri test etmekten çekinmeyin.

Bin Gösterim Başına Maliyet (BGBM)
Google Ads pazarlama dünyasında BGBM olarak bilinen Bin Gösterim Başına Maliyet, kelimenin tam anlamıyla her 1000 gösterim için oluşan maliyet anlamına gelir. BGBM banner reklam olarak görüntülü reklam ağında genellikle insanlar reklam göstererek marka bilinirliğini artırmak istediklerinde uygulanır.

Görüntüleme Başına Maliyet (GBM)
GBM veya görüntüleme başına maliyet, mobil kullanıcı edinme ve marka bilinirliği kampanyalarında, reklamverenlerin mobil video reklamları her görüntülendiğinde ödeme yaptıkları bir fiyatlandırma modelidir.

Geniş Eşleme
Girilen anahtar kelimelerden herhangi birini kullanan herhangi bir arama sorgusu, bu durumda reklamı görüntüler. Örn: “kırmızı ayakkabılar” anahtar kelimesi “ay neden kırmızı değil” veya “ay neden ayakkabı gibi görünmüyor” gibi arama sorgularında görünür. Anahtar kelimenizden emin olmak için Google Ads anahtar kelimeler panelinizde, mutlaka olması gereken kelimenizin önüne + işaretini ekleyin.

Sıralı Eşleme
Sıralı eşleme türünde anahtar kelimelerinizi tırnak işaretleri arasına ekleyin. “bakırköy çiçek” anahtar kelimesi, tüm kelime öbeğini içeren sorgularda görünür. Örneğin: “bakırköy çiçek fiyatları” ve “bakırköy çiçek dükkanları” gibi sorgulamalarda öbeğin önüne veya arkasına anahtar kelimeler yazılsa bile reklamlarınız gözükecektir. Ancak anahtar kelime öbeğine sahip olmayan sorgularda gösterilmez. Bu yüzden “bakırköy ucuz çiçekçiler” ve “çiçek türleri” gibi kelimelerde gösterilmeyecektir.

Tam eşleşme
Adından da anlaşılacağı gibi tam eşleme türünde, bir kullanıcı reklamınızı görebilmek için sadece sizin belirttiğiniz anahtar kelimeyi yazarsa reklamınız görünür. Tam eşleme türünü kullanırken anahtar kelimenizin başına ve sonuna köşeli parantez eklemeniz gerekir. Örn: [sefaköy çilingir] ne fazla ne eksik. Bu anahtar kelime için kullanıcıların “sefaköy çilingir” veya “sefaköy çilingirler” yazması gerekiyor. Sefaköy anahtar kelimesinde reklamını

Negatif Anahtar Kelimeler
Negatif anahtar kelimeler Google Ads’de kesinlikle atlanmaması gereken bir adımdır. Bu bölümde, gösterilmesini istemediğiniz anahtar kelimeleri, geniş eşleme, sıralı eşleme veya tam eşleme şeklinde ekleyebilirsiniz. Örneğin; “Küçükçekmece Döner” anahtar kelimesini hedeflediğinizde, “Küçükçekmece Döner Bıcakları Satanlar” kelimesinde gözükmemek için bıçak, bıçakları, kelimelerini negatif listeye eklemelisiniz. Ek olarak negatif anahtar kelimelere, “staj, stajyer, ücretsiz, bedava, video, bölüm, youtube, izle” gibi satışa yönelik olmayan ancak trafik çeken alakasız kelimeleri negatif anahtar kelimeler listesine eklemelisiniz.

Google Ads reklam verme negatif anahtar kelime adımına geçtiğinizde, kapsamlı bir negatif anahtar kelime araştırması yapmalısın, boş yere bütçenizi harcamak istemezseniz değil mi?

Yer Hedefleme
Yer hedefleme, belirli konumlardan gelen aramaları hedeflemenize olanak tanır. Dolayısıyla, ürün veya hizmetlerinizi İstanbul ve Ankara bölgesindeki kitleye satmak istiyorsanız İstanbul ve Ankarayı’yı seçebilirsiniz; reklamınız yalnızca onlara gösterilir. Ayrıca işletmenizin bulunduğu konumun 10 km çarı yapınu hedefleyerek de ince ayar yapabilir ve son derece hedefli hale getirebilirsiniz.

Google Ads Nedir? Nasıl Çalışır?
Google Ads, eski adıyla Google Adwords, Google’ın arama sonuçlarında reklamlarının gösterilmesi için reklam verenlerin belirli anahtar kelimeler için teklif verdiği online reklamcılık sistemidir. Google Ads sayesinde, ilk sayfada 7 reklam alanından birinde yer alabilirsiniz. Hizmetiniz ile ilgilenen potansiyel müşterilerinizin karşısına çıkmanın en kolay yolu Google Ads reklamlarıdır.

Reklamınız tıklanmadığı sürece para ödemezsiniz. Reklamlarınızın ne zaman ve nerede gösterileceğine siz karar verin! Google Adwords ile sadece arama yapan kullanıcıları değil, işletmenizin farkına varmasını istediğiniz kitlelere görüntülü reklamlar ile ulaşabilirsiniz.

İstediğiniz web sitelerini hedefleyip kullanıcıların karşısına çıkabilirsiniz. Google Ads teklifleri, düşük kalite puanlarıyla teklif veren reklamverenleri ağır şekilde cezalandırır. Buna karşılık, yüksek kalite puanı olanlar daha yüksek reklam sıralaması ve daha düşük TBM alır.

google ads paneli

Google Arama Ağı Reklamları Adana hakkında neler yaptığımızı ve sizin için neler yapabileceğimizi Google Reklam Vermek Adana , Google Ads Adana , Google Reklam Telefonu Adana , Google reklam Verme Adana , Arama Ağı reklamı Nedir , Google reklamlar , Arama Ağı Reklamları nerede görülür , Google Ads , Google reklam Verme Fiyatları , Google arama Ağı Reklamları , Görüntülü Reklam Ağı , Ücretli arama ağı , Arama Ağı kampanyası , hakkında bilgi almak ve detayları öğrenmek için hafta içi 09:00 ile 18:00 saatleri arasında 0532 345 95 11 numarasından bize ulaşabilirsiniz !