google reklam adana

Ping Nedir?
Ping, OSI (Open System Interconnection) modeli ağ katmanında görev yapan ICMP protokolü içerisindeki “echo request” ve “echo reply” tiplerindeki paketler gerçekleştirilen ve temel amacının bağlantı kontrolü ve bağlantı hızı tespiti olduğu bir yapıdır. Tabii ki temel amaçlarının yanında iki bilgisayar arasındaki hop sayısının da tespitini yapmak için kullanılır.

Eğer bir ağda herhangi bir bağlantı problemi var ise hop sayısına göz atılarak bazı tespitlerde bulunulabilir.

Ping Nasıl Atılır?
Ping atmak için ilk önce bir komut satırı programına ya da terminale ihtiyacınız var. Aslında bu programı nereden indirebilirim demenize hiç gerek yok çünkü hali hazırda birçok bilgisayarda önceden yüklü olarak gelen bir programdır. Windows işletim sistemlerinde pink atmak için program arama kısmına “cmd” yazarak erişebilirsiniz. Eğer bir macOS işletim sistemine sahipseniz Dock ikonuna tıklayarak “terminal” yazmanız yeterlidir. Linux işletim sistemi kullanıcıları ise benzer bir şekilde kullanılan dağıtıma göre değişkenlik göstermekle birlikte arama kısmına gidip “terminal” yazarak ulaşabilirler. Evet komut satırı programınızı ya da terminalinizi açtınız. Yapmanız gereken tek bir komut var: ping webtasarim34.com yazabilirsiniz ya da eğer direkt olarak IP adresi üzerinden bu işlemi yapmak istiyorsanız ping 141.98.205.146 ihtiyacınızı karşılayacaktır. Windows işletim sistemlerinde ping mekanizması 4 paket gönderimi ve teslimi ile gerçekleşir yani en sonunda 4 paketin gittiğini ve tabii bağlantıda kopukluk yok ise 4 cevabın geldiğini göreceksiniz. Linux ve macOS işletim sistemlerinde olay biraz farklıdır. Eğer komutu yazarken herhangi bir paket sayısı belirtmezseniz bu işlem sonsuza kadar devam edebilir. Eğer Windows’taki gibi 4 paket göndermek istiyorsanız ping -c 4 ile bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Bir de cevaplara detaylı bakarsanız milisaniye cinsinden bağlantı hızını paketlerin gidip gelme süresine göre ölçülmüş olduğunu göreceksiniz.

ping atmak
ttl olarak ifade edilen kısım ise iki bilgisayar arasındaki hop sayısını tespit etmek için kullanabileceğimiz bir değerdir. Buradaki işlemi göz önüne alırsak ping istekleri benim bilgisayarımdan çıkarken ttl değerleri 64’tür ve her hop bu değeri 1 azaltır. Yani küçük bir hesap yapmak gerekirse 64 - 53 = 11 değerini elde ederiz ki bu da webtasarim34.com sunucusu ile benim bilgisayarım arasındaki hop sayısını ifade eder. Küçük bir dipnot vermek gerekiyor. Her zaman ping paketlerinin çıkış değeri 64 değildir. 64, 128, 256 gibi değerlere sahip olmakla birlikte daha farklı değerleri de alabilir.

Bağlantı Hızı Türleri
Ping yardımı ile iki nokta arasındaki bağlantı hızını ölçebileceğimizden bahsetmiştik, peki bağlantı hızlarımızı neye göre değerlendirmeliyiz?

<30 ms: Yüksek.
30 - 50 ms: Ortalama.
50 - 100 ms: Yavaş.
>500 ms: Çok yavaş.